Impresii ale participantilor

Editia I

22 – 24 septembrie 1994

“Totul este placut aici! Ne-am bucurat de ospitalitatea cu care am fost primiti. Ne-a placut foarte mult. Daca vom fi invitati, vom reveni cu siguranta.”

Claude Bosson – membru al ansamblului “Marais Tradition”(Challans) – Franta

Editia a II-a

22 – 24 noiembrie 1995

“Am fost placut impresionati. Romanii au fost, peste tot, ospitalieri. Ne-a placut orasul dumneavoastra. Organizarea a fost extraordinara. Deja le-am transmis alor nostri că ne simtim bine aici.”

Dusan Lazovic – conducatorul ansamblului “Zapis” – Serbia

“Am mai fost in Romania, in 1989. Este o diferenta mare in modul in care am fost primiti atunci si cum suntem primiti acum.”

Dumitru Habasescu – dirijor – ansamblul Fluierasul – Chisinau R. Moldova

Editia a III-a

6 – 8 noiembrie 1996

“Sintem pentru a doua oara la acest festival si ne place foarte mult. Atmosfera este extraordinara, organizarea buna si ne simtim foarte bine. Ne-ar placea sa ne revedem anul viitor la Veles, in Macedonia.”

Metodija Fotevski – presedintele ansamblului “Kole Nedelkovski” – Macedonia

Editia a IV-a

19 – 21 septembrie 1997

“Sufletul nostru v-a fost oferit prin dansul si muzica noastra. Speram sa va reamintiti cu placere de noi. Si poate, cine stie, vreodata, ne vom mai intalni.”

Tigran Hakobian – ansamblul “Masis” – Armenia

“Am vizitat pentru a doua oara Romania. Am descoperit cu placere ca Slobozia este un oras frumos, linistit, cu multa verdeata, oamenii sint buni si ospitalieri. Ne-am simtit ca intre prieteni. Folosesc aceasta ocazie pentru a multumi organizatorilor pentru ca ne-au invitat la acest festival si speram ca anul viitor ansamblul folcloric “Doina Baraganului” sa participe la festivalul nostru de la Moscova.”

Anatoli Kalenov – presedintele ansamblului “Russkie Napevy” – Rusia

Editia a V-a

13 – 15 august 1998

“Am fost si la alte festivaluri internationale de folclor si cred ca acesta se desfasoara la acelasi nivel de organizare. Ne place aici. Ne simtim bine si ne bucuram ca am venit. Speram ca publicul din judetul Ialomita sa se bucure de spectacolele pe care le oferim.”

Melih Damar – coregraf ansamblul folcloric “Halim Focali Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi” – Turcia

“Un festival minunat. Ne simtim la Slobozia si in Ialomita ca la noi acasa.”

Ivan Ivanov – coregraf ansamblul folcloric “Nicola Vaptarov” – Bulgaria

Editia a VI-a

6 – 8 septembrie 2000

“Desi ansamblul nostru a mai luat contact cu prietenia si caldura sufleteasca a romanilor, dand curs invitatiei Centrului Creatiei Populare Ialomita am revenit in Romania la Festivalul organizat la Slobozia – Floare de pe Baragan”, unde am fost practic coplesiti de ospitalitatea si prietenia ialomiteana, pe care nu o vom uita niciodata. Buna organizare, valoare artistica a ansamblurilor din tarile invitate si mai ales valoarea folclorului ialomitean reprezentat de ansamblul folcloric Doina Baraganului ne-a convins ca am participat la unul dintre cele mai reusite festivaluri internationale de folclor din Europa si poate din lume.

Kemal Ozcakir – presedintele ansamblului “Alaykoy Kultur and Art Association ” – Cipru

“Ne vom reintoarce cu mare placere in Ialomita ori de cate ori vom fi invitati, pentru ca odata cu participarea noastra la reusitul Festival International de Folclor “Floare de pe Baragan ne-am atins doua teluri: am prezentat cantece si dansuri din repertoriul italian la un nivel artistic ridicat si am legat o prietenie minunata si promisiunea ca vom continua schimbul cultural intre ansamblul nostru si cel ialomitean, cu speranta ca il vom avea cat de curand oaspetele nostru.

Giorgio Mulas – conducatorul ansamblului “Sant Aleni” – Italia

“Suntem iarasi in Slobozia, la o noua editie a Festivalului International de Folclor “Floare de Baragan”. Ne-am reintalnit cu prietenii nostri care de fiecare data stiu sa ne ofere ceva nou. In vizitele pe care le-am facut in localitatile judetului am fost intampinati cu ospitalitate si caldura. Speram ca si spectacolele noastre au incantat publicul ialomitean. “

Metodija Fotevski – presedintele ansamblului “Kole Nedelkovski” – Macedonia

Editia a VII-a

29 – 31 august 2001

“Am intalnit ansamblul folcloric “Doina Baraganului” la Festivalul cimpoaielor din Cehia si ne-a facut o impresie deosebita. Ne bucuram si e o onoare pentru noi ca am fost invitati la acest festival. Suntem pentru prima data in Romania si impresia pe care ne-a lasat-o tara dvs. este deosebita. La fel putem spune despre festivalul “Floare de pe Baragan” de la Slobozia, care se desfasoara la cote organizatorice ridicate. Publicul ialomitean este cald si primirea care ne-a fost facuta a fost extraordinara.”

Xohan Manuel Xill Paxaro – directorul ansamblului folcloric “Banda de Gaitas Nova Fronteira & Cartelle ” – Spania

Editia a VIII-a

27 iunie 2003

“Am intalnit la Slobozia cei mai buni organizatori din ultimii ani ai unui festival international de folclor la care am participat. Invitati-ne si la urmatoarele editii si promitem ca vom reveni cu mare placere.”

Anita Geratowska – directorul ansamblului folcloric “Przygoda” – Polonia

“Cantecele si dansurile oferite de ansamblul dumneavoastra ne-au bucurat inimile. Ne-ati rasfatat pe tot parcursul acestui festival. Cu siguranta o sa va ducem dorul.”

Martin Tasko – membru al ansamblului “Bystrankan” – Slovacia

“Am participat la foarte multe festivaluri internationale de folclor, dar oameni deschisi si primitori ca la Slobozia n-am mai intalnit. Exceptionala dumneavoastra organizare va constitui pentru noi un exemplu demn de urmat.”

Tatiana Apahimenko – membru al ansamblului “Halytska Veselka – Ucraina

Editia a IX-a

10-12 iunie 2005

“Aceste festivaluri internationale ne ofera de fiecare data posibilitatea intalnirii si cunoasterii reciproce a valorilor de cultura traditionale ale altor popoare, adevarate tezaure transmise din generatie in generatie. Organizarea este excelenta, ialomitenii sunt foarte primitori, iar publicul deosebit.”

Mirko Pecic – coregraf ansamblul “Zapis” – Serbia

Editia a X-a

1-4 iunie 2006

„Ne bucuram ca am acceptat invitatia de a participa la acest festival. Suntem pentru prima data in Romania si am intalnit aici oameni minunati, primitori, deschisi. Despre festival putem spune ca se desfasoara la inalte standarde organizatorice si artistice. Am legat prietenii deosebite si speram ca pe viitor sa ne putem intalni din nou.“

Karolyna Malysz – lider grup „Zemia Cieszynska“ – Polonia

„Festivalul „Floare de pe Baragan“ este cu adevarat de talie internationala. Am fost intampinati cu caldura peste tot, conditiile oferite au fost dintre cele mai bune, publicul a fost minunat, iar zilele petrecute in Slobozia si judetul Ialomita ne vor face sa ne amintim cu deosebita placere de prietenii nostri din Romania.“

Radi Radev – coregraf ansamblul folcloric „Zarya“ – Bulgaria

„Zilele petrecute la acest minunat festival din Ialomita ne-au confirmat inca o data ca romanii sunt frati, indiferent de distante geografice si granite. In toate locurile pe unde am trecut am fost intampinati cu ospitalitate, prietenie, caldura. Festivalul este foarte bine organizat si evolutiile scenice ale invitatilor sunt deosebite.“

Svetlana Guslikov – lider ansamblu „Izvoras“ – Republica Moldova

Editia a XI-a

17-20 iulie 2008

„Este minunat pentru noi sa intalnim aici prieteni si colaboratori de varsta noastra. Ansamblul nostru are peste 50 ani de activitate si este cel mai vechi ansamblu studentesc din Polonia. Am participat la multe festivaluri in lume si putem spune ca festivalul din Ialomita este unul dintre cele mai bine organizate si spectaculoase. Daca vom fi invitati din nou vom reveni cu placere“

Maciej Jędrzejek – director ansamblu „Krakus“ – Polonia

„Suntem pentru prima data la un festival de folclor in Romania. Am fost primiti cu ospitalitate si caldura si am legat prietenii deosebite. Este o experienta interesanta pentru noi“

Hristo Stogianis – coregraf ansamblu „Alexandru cel Mare“ – Grecia

Editia a XII-a

6-9 august 2009

„Suntem pentru prima data la un festival international de folclor in Romania. Am gasit aici oameni extraordinari, prieteni deosebiti, o ospitalitate cum care rar ne-a fost dat sa intalnim si o organizare de exceptie. Vom reveni acasa cu impresii extraordinare si vom recomanda acest festival tuturor prietenilor nostri. Daca vom mai fi invitati vom reveni fara nici o ezitare.”

Valentin Tyurin – director ansamblu „Istra” – Rusia

„Festivalul „Floare de pe Baragan are o organizare foarte buna, oamenii peste tot sunt primitori, atmosfera este deosebita. Suntem bucurosi sa fim oaspetii acestui minunat festival, care se dovedeste a fi de nivel european.”

Ranko Jovanovic – conducator ansamblu „Zeljeznikar” – Muntenegru

Editia a XIII-a

13-16 mai 2010

„Suntem foarte bucurosi ca putem participa la acest festival, unde prezentam mostenirea culturala a tarii noastre. Speram ca veti fi incantati de programul nostru si in acest fel va veti simti un pic mai aproape de Slovenia. Salutam toate grupurile participante, in special pe cele din Romania. Va multumim foarte mult pentru invitatia de participare si speram ca ne vom reintalni si cu alte ocazii.”

Irena Zadel – director artistic ansamblul „Sticna” – Slovenia

„Suntem pentru prima data in Romania si suntem placut impresionati de ospitalitatea locuitorilor din Ialomita si de modul in care acest festival este organizat. Speram ca spectacolele noastre sa se bucure de aprecierea publicului.”

Ales Giert – conducator ansamblu „Mladost” – Slovacia

Editia a XIV-a

-5 iunie 2011

„Festivalul international de folclor „Floare de pe Baragan“ este un festival cunoscut in Europa. Suntem foarte bucurosi ca am fost invitati aici. Poporul sarb este un vechi prieten al poporului roman. In numele grupului „Elektroporcelan“ va multumesc pentru invitatia la acest festival important.”

Radoslav Mirkovic – director ansamblul „Elektroporcelan” – Serbia

„Totul este minunat in orasul si judetul dumneavoastra si suntem intampinati pretutindeni cu ospitalitate si caldura. Va multumim pentru invitatia la acest festival si la randul nostru va asteptam in Polonia.”

Bozena Wojciuk – director ansamblul „Chodowiacy” – Polonia

„Este pentru prima data cand participam la un festival in Europa de Est. Suntem bucurosi sa fim aici si speram ca spectacolul pe care vi-l oferim din toata inima sa va incante.”

Gerda Groot – director ansamblul „Old WestFrisian Dancinggroup Wijdenes” – Olanda

Editia a XV-a

24-27 mai 2012

„Mulţumim organizatorilor că ne-au oferit posibilitatea participării la acest eveniment. „Floare de pe Bărăgan“ este un festival care poate rivaliza oricând cu manifestări similare din lume. Am fost plăcut impresionaţi de ospitalitatea cu care am fost întâmpinaţi pretutindeni în Ialomiţa. A fost o experienţă deosebită.”

Durmuş Ali Arslan – director ansamblul „Folklore Club of Egirdir Public Education Center – Isparta” – Turcia

Editia a XVI-a

13-16 iunie 2013

„Ansamblul „Poznan“ din Polonia este foarte incantat ca a participat la Festivalul International de Folclor „Floare de pe Baragan“. Organizarea festivalului a fost foarte reusita. Nu vom uita curand spectacolele pe care le-am sustinut in Romania – publicul a fost minunat. De asemenea, am fost impresionati de ospitalitatea si amabilitatea poporului roman. In fiecare loc pe care l-am vizitat ne-am simtit ca acasa. A fost prima vizita a ansamblului „Poznan“ in Romania, dar cu siguranta nu si ultima. Dorim sa multumim tuturor care s-au implicat in organizarea si desfasurarea acestui festival – multumim pentru aceasta deosebita experienta si aceste minunate amintiri!”

Małgorzata Fraszewska – director coordonator ansamblul „Poznan” – Polonia

Editia a XVII-a

29 mai -1 iunie 2014

„Festivalul Internaţional de Folclor „Floare de pe Bărăgan“ este unul dintre cele mai importante şi bine organizate festivaluri la care am participat. Ne vom întoarce acasă cu impresii deosebite şi vom recomanda acest festival tuturor prietenilor noştri. De asemenea, ne-am convins cât de adevărată şi strânsă e prietenia dintre România şi Serbia. Grupul „Šamot“ doreşte să mulţumească organizatorilor pentru invitaţia la acest serios şi frumos festival.“

Dejan Ranković – Coregraf şi Director artistic al ansamblului folcloric „Šamot“ – Serbia

„Dorim să ne exprimăm satisfacţia că grupul nostru a participat la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Floare de pe Bărăgan“ şi să vă mulţumim pentru ospitalitate. Apreciem eforturile pe care le-aţi depus pentru a aduce împreună la acest festival grupuri folclorice din diferite ţări care şi-au prezentat pe scenă tradiţiile. Am avut ocazia să vedem cât de ospitalier e poporul român. Am fost primiţi cu multă căldură peste tot unde am susţinut spectacole. Nivelul artistic şi organizatoric a fost de înaltă calitate. De asemenea, am avut oportunitatea de a avea întâlniri oficiale cu autorităţile şi sperăm că acestea vă vor sprijini în continuare în eforturile de a organiza acest important eveniment Putem spune că am petrecut clipe minunate în ţara dumneavoastră şi la acest festival şi ne vom aminti mereu cu plăcere de acestea.“

Kadir GÜLER – Directorul ansamblului folcloric „Zafer“ – Turcia

Editia a XVIII-a

21-24 mai 2015

„Vă transmitem salutul nostru din partea Asociaţiei Culturale din localitatea Bizovac. Suntem pentru prima oară în România şi suntem foarte bucuroşi că suntem oaspeţii acestui festival de renume. Mulţumim pentru primirea călduroasă. Sperăm ca impresia pe care v-am lăsat-o să fie una pozitivă. Vă invităm la rândul nostru să ne fiţi oaspeţi în minunatele locuri de pe ţărmul Mării Adriatice“.

Srecko Vukovic – presedinte al Asociatiei Culturale „Bizovac“ – Croatia

Editia a XIX-a

9-12 iunie 2016

„Am străbătut peste 2000 km ca să ajungem în România unde suntem pentru prima oară. Este o ţară minunată, iar judeţul Ialomiţa atractiv şi cu oameni extraordinari. Festivalul ne-a lăsat o impresie deosebită. Ne vom întoarce acasă cu cele mai bune impresii şi urăm organizatorilor cele mai bune gânduri pentru ediţiile viitoare ale festivalului!”

Andris Slisans – director  ansamblul „Upite” – Letonia

Editia a XX-a

25-28 mai 2017

În numele ansamblului de dansuri populare din cadrul Universității de Economie și Tehnologie TOBB, dorim să vă transmitem salutul și sentimentele noastre sincere din Ankara, Turcia. Am fost onorați să participăm la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Floare de pe Bărăgan”. Dorim să vă mulțumim pentru primirea călduroasă și ospitalitatea cu care am fost întâmpinați pretutindeni în Ialomița și pentru oportunitatea de a ne întâlni în cadrul festivalului cu reprezentanți ai unor culturi diferite. Sperăm că și spectacolele noastre au fost pe măsura așteptărilor. Nu vom uita niciodată zilele minunate pe care le-am petrecut în țara voastră. Sperăm să avem posibilitatea de a ne reîntâlni în viitor“.

Gözde Ayhan – directorul ansamblului de dansuri populare TOBB din cadrul
Universității de Economie și Tehnologie Ankara – Turcia